У Харкові вручили 717 хромбуків: кому розподілили техніку

У Харкові техніку передав Олег Синєгубов.

Олег Синєгубов передав освітянам Харківщини 717 хромбуків. Комп’ютерна техніка надійшла від міжнародної організації ЮНЕСКО за сприяння Міністерства освіти і науки України та Харківської ОВА. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Хромбуки розподілили серед професійно-технічних закладів та закладів загальної середньої освіти Харківщини, які постраждали від війни або перебували в окупації. Начальник ХОВА Олег Синєгубов подякував міжнародним партнерам та профільному Міністерству за сприяння у покращенні матеріально-технічної бази шкіл.

"Навіть у таких важких умовах ми зберегли освітній процес, діти продовжують отримувати знання. Наразі ми розбудовуємо плани щодо відновлення нашої освітньої мережі", - підкреслив Олег Синєгубов.

Також начальник ХОВА зазначив, що завдяки фандрейзинговій платформі UNITED24, яка була створена за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, в Україні планують відновити 150 шкіл, із них понад 100 – на Харківщині. Адже на території Харківської області пошкоджено або зруйновано більш ніж 300 закладів шкільної освіти.

"Школи мають бути відновлені – це вказівка Президента і ми будемо її виконувати, - наголосив Олег Синєгубов. - Сьогодні маю виконати приємну місію – передати освітянам ці хромбуки, щоб бути ще більш ефективними та продовжити навчання дітей у режимі онлайн. Віримо в нашу перемогу, щоб в оновлених школах ми могли зустріти новий навчальний рік".

Як розповіла директорка Харківської спеціальної школи №12 для дітей з порушеннями зорової функції Галина Кукліна, приміщення її закладу було зруйновано внаслідок влучання двох ворожих ракет у липні минулого року. Зараз онлайн навчаються 252 дитини, 98 із них – з-за кордону.

"Ми отримали 15 сучасних хромбуків, за допомогою яких наші викладачі зможуть продовжувати навчати дітей дистанційно. Я дякую міжнародним партнерам та ХОВА за цю допомогу", - говорить директорка освітнього закладу.

Техніку отримали 55 закладів освіти Харківщини: 32 – у Харкові та Харківському районі, 11 – у Чугуївському, 9 – в Ізюмському, 2 – в Куп'янському та один – у Богодухівському.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У ЦНАП Харкова новий номер телефону

У кол-центрі Центру надання адіністративних послуг міста Харкова – новий номер телефону. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

З 1 лютого зателефонувати оператору з питань отримання адміністративних послуг можна за номером: 0-800-57-34-34. Дзвінки безкоштовні по всій території України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися