Інтенсивність ворожих обстрілів Харківської області збільшується: що відомо

Мешканці територій, які зазнають обстрілів, мають можливість евакуюватися в Харків

Громади Куп’янського району Харківської області наразі найбільше страждають від збройної агресії РФ. На цьому напрямку спостерігається збільшення інтенсивності обстрілів. Про це розповів заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха в етері національного телемарафону, повідомляють "Коментарі. Харків".

За його словами, найбільш складна безпекова ситуація на північному сході, на кордоні з Луганською областю. “На жаль, громади Куп’янського району, напевно, найбільше страждають. І ми відмічаємо збільшення інтенсивності обстрілів. Там ситуація найбільш є напруженою”, – зазначив він.

Семенуха нагадав, що 27 січня у регіоні постраждав один цивільний. 49-річний житель села Петропавлівка Чугуївського району був поранений у результаті ворожого обстрілу. Він перебуває у стані середньої тяжкості.

“Тому ситуація є дуже непростою. Водночас Збройні сили боронять Харківську область. Триває контрбатарейна боротьба. Але ситуація є доволі напруженою”, – додав Семенуха.

Також він підкреслив, що мешканці територій, які зазнають обстрілів, мають можливість евакуюватися в Харків.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Вовчанську після деокупації, попри постійні російські обстріли, поступово відновлюється життя. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що у місті наразі мешкає близько 4 тис. осіб, а у громаді – 12 тис. У місті відсутній газ, його містяни до повномасштабного вторгнення отримували з Росії. Тож наразі населені пункти громади опалюються електрикою, для цього були посилені електромережі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися