Як жителям небезпечних районів Харківщини не потрапити до рук аферистів: подробиці

З питань безплатної евакуації потрібно звертатися до місцевих органів влади чи волонтерів

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповіли, як евакуюватися з небезпечних регіонів і не потрапити до рук аферистів, повідомляють "Коментарі. Харків".

У відомстві зазначили, що жителям таких регіонів потрібно пам'ятати: 

1. Аферисти попередньо просять перерахувати передплату на картку, але свої зобов’язання не виконують і зникають.

2. Жителям небезпечних регіонів з питань безплатної евакуації потрібно звертатися до місцевих органів влади та волонтерських організацій, які з ними співпрацюють.

Жителям Харківської області з питань евакуації слід телефонувати на номер гарячої лінії волонтерської організації Helping to Leave: (093) 177-64-58.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителі Харківської області можуть повідомити про необхідність евакуюватися через сайт Координаційного гуманітарного штабу, з яким співпрацює понад 120 волонтерських організацій та благодійників. Заявка на евакуацію подається одна на адресу.

Штаб надає гуманітарну допомогу жителям деокупованих територій Харківської області. Однак у разі потреби, мешканці ДОТ можуть звернутися по допомогу до волонтерів та благодійників. Для цього потрібно відвідати сайт штабу та вибрати відповідний лінк. Також потрібно буде заповнити реєстраційну форму, вказати уточнюючу інформацію.

До штабу також можна звернутися з питань надання та отримання гуманітарної допомоги чи перепустки на ДОТ. Окремо можна відправити запит на отримання допомоги для дітей на ДОТ та дітей ВПО. На сайті також можна переглянути звіти про роботу штабу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися