У ДСНС показали наслідки “прильоту” у Харкові (ФОТО, ВІДЕО)

О 23:38 пожежу, яка виникла внаслідок обстрілу, вдалось локалізувати, а о 03:18 повністю ліквідувати

У неділю, 29 січня, близько 23:00 центральну частину Харкова російські війська атакували ракетою (попередньо С300). Вона влучила у чотириповерховий житловий будинок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Вибухом частково зруйновано дах і верхній поверх житлової будівлі. Виникла пожежа. Загинула літня жінка. Її чоловіка врятували рятувальники. Він та ще двоє мешканців отримали поранення.

До місця обстрілу були направлені 6 пожежних автоцистерн, 2 автодрабини, автомобіль першої допомоги та спеціальний аварійно-рятувальний автомобіль. На момент прибуття підрозділів ДСНС полум'я охопило зруйнований дах будинку. Площа займання близько 450 кв.м.

Щоб дістатись до осередків горіння, вогнеборцям доводилось розбирати завали. На місці події працюють близько 40 осіб особового складу ДСНС. О 23:38 пожежу вдалось локалізувати, а о 03:18 повністю ліквідувати.

Про наслідки ворожого обстрілу розповіли також у Харківській обласній прокуратурі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що внаслідок обстрілу Харкова будинок частково зруйновано. Жителів евакуювали. У всьому будинку відключили газ, воду, теплопостачання та електроенергію для подальшого перепідключення під'їздів. 

Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що ракета влучила у житловий будинок, поряд з яким немає жодних військових об'єктів. У результаті удару у під'їзді зруйновано два поверхи. Після розбору завалів буде надана експертна оцінка щодо пошкоджень. За попередньою інформацією, будинок будуть відновлювати.



Джерело: https://t.me/DSNS_Kharkiv
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися