Росіяни поранили жінку та рятувальника на Харківщині

Під обстріл окупантів потрапили люди.

Ворог не припиняє терор мирного населення прикордонних міст і сіл Харківщини. Сьогодні близько 7:00 ранку окупанти знову обстріляли Куп'янськ. Поранена жінка 67 років. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

У с. Кругляківка Куп'янського району, внаслідок ранкового обстрілу поранення зазнав 46-річний співробітник ДСНС.

Також зранку було обстріляне смт Козача Лопань, пошкоджено будівлю селищної ради. Попередньо, без постраждалих.

Протягом минулої доби російські окупанти обстрілювали: Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілечу, Дворічну, Старицю, Огірцеве та інші населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів. Під вогнем була переважно приватна житлова забудова. Багато будинків пошкоджено, вибиті вікна, зруйновані господарчі споруди.

За даними ГУ ДСНС в Харківській області, учора близько 10:30 стався черговий обстріл м. Вовчанська з боку окупаційних військ. Сталась пожежа у двоповерховій будівлі на площі 70 кв.м. Рятувальники 47-ї ДПРЧ приступили до гасіння вогню та об 11:28 локалізували його. Проте через повторні обстріли вимушені були повернутися до місця дислокації. О 15:08 роботи з пожежогасіння були продовжені. Ліквідація пожежі відбулась о 15:40. Постраждалих немає.

Друга пожежа, спричинена ворогом, трапилась о 00:37 у прикордонному селищі Козача Лопань Дергачівської громади. Там горів дах та перекриття приватного будинку на площі 80 кв.м. Рятувальники 63-го ДПРП ліквідували пожежу о 01:51. Постраждалих також не зафіксовано.

Три рази рятувальники виїздили на місця влучання ворожих боєприпасів.

Перевіркою встановлено:

-  у м. Куп’янську на вул. Кавказ зазнав руйнацій приватний житловий будинок, поранено 60-річного чоловіка, рятувальники 44-ї ДРПЧ допомогли медикам транспортували пораненого до карети швидкої;

-  у селі Заміст пошкоджені 5 приватних домоволодінь, постраждав 66-річний чоловік;

-  у м. Вовчанськ пошкоджене 1 приватне домоволодіння, постраждалих немає.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як повернути переплату за газ мешканцям Харківської області: інструкція

У Харківській області через те, що відбувається інтеграція АТ "Харківгаз" до групи НАК "Нафтогаз України", виникають деякі зміни для користувачів природного газу. Так, відбулися зміни в передачі показань лічильників газу. Крім того, є можливість повернути переплату за газ абонентам, на рахунках яких така переплата є.

Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації у відповіді на журналістський запит "Коментарів. Харків".

Як повідомили у ХОВА, інтеграція АТ "Харківгаз" до групи НАК "Нафтогаз України" відбувається відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 28 травня 2022 року № 429-р.

Проте АТ "Харківгаз" залишається Оператором ГРМ на території Харківської області та продовжує забезпечувати безаварійну і безперебійну роботу газових мереж, а також відновлювати пошкоджену ворогом інфраструктуру в деокупованих громадах.

Особові рахунки клієнтів та банківські реквізити АТ "Харківгаз" для оплати розподілу газу не змінились.

Для повернення суми переплати споживачу необхідно надати відповідну заяву та уточнюючі первинні документи Укрпоштою на адресу: 61093, м. Харків, вул. Болбочана Петра, 54 або надіслати на електронну адресу ТОВ "ХАРКІВГАЗ ЗБУТ" [email protected], а саме:

- копію паспорта з відміткою "копія вірна";

- копію ідентифікаційного коду з відміткою "копія вірна";

- копії сплачених квитанцій або банківських виписок з відміткою банку "копія вірна";

- підтвердження банківською установою про те, що картковий рахунок відкрито на ім’я платника.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися