Харків’яни можуть долучитися до нової «Гвардії Наступу»

На брифінгу наголосили, що кампанія – не є мобілізацією населення.

В Україні розпочинається Національна кампанія "Гвардія Наступу". Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів 3 лютого під час брифінгу, повідомляють "Коментарі. Харків".

У заході також взяли участь начальник ГУ НПУ в Харківській області Володимир Тимошко, заступник начальника Східного територіального управління Нацгвардії України Сергій Ховайло, в.о. начальника 4 прикордонного загону Олександр Михайлюк.

"Уже майже рік Харківщина живе в умовах активних бойових дій та щоденних ворожих обстрілів. Ми чудово знаємо, що ворог ні на мить не полишав планів захоплення регіону. Єдине, що його зупинить – це нищівна військова поразка. Ми всі, кожен на своєму місці, в режимі 24/7 продовжуємо працювати на Перемогу. Україна готується до повного звільнення своїх територій від окупантів та розпочинає національну кампанію "Гвардія Наступу" у межах якої будуть сформовані нові високопрофесійні військові бригади", – розповів Олег Синєгубов.

Він наголосив, що кампанія – не є мобілізацією населення.

Начальник ГУ НПУ в Харківській області Володимир Тимошко зазначив, що штурмові бригади будуть формуватися виключно з добровольців.

"Кожен охочий самостійно обиратиме бригаду, до якої хоче долучитися. Всім добровольцям пропонують гідні умови служби, можливість отримати професію, винагороду, а також стати частиною історичних переможних подій", – уточнив Володимир Тимошко.

За словами заступника начальника Східного територіального управління Нацгвардії України Сергія Ховайло, Сили оборони України формують нові додаткові бригади Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби.

"Кістяк бригад складатиметься із досвідчених офіцерів та солдат, які найкраще проявили себе на різних ділянках фронту", – зазначив Сергій Ховайло. 

Він додав, що наразі створено 8 добровольчих підрозділів:

"Сталевий кордон" – бригада Державної прикордонної служби України;

"Червона калина" – до лав бригади увійшли герої, які брали участь у боях на Донеччині і Луганщині, обороняли Київ;

"Лють" – бригада Національної поліції України;

"Рубіж" – до лав бригади увійшли герої, які відстоювали Гостомельський аеропорт та Рубіжне на Луганщині;

"Спартан" –  потужна штурмова бригада, яка обороняла Харків;

"Кара-Даг" –  бригада, яка братиме участь у звільненні АРК;

"Буревій" – бригада утилізації російських військових;

"Азов" – легендарний підрозділ, один із основних осередків оборони Маріуполя.

В.о. начальника 4-го прикордонного загону Олександр Михайлюк додав, що кампанія "Гвардія Наступу" поширюється на всю територію України. Її головна мета – отримати якісно нові, добре оснащені та підготовлені бойові формування. Вони будуть посилювати сили оборони при виконанні завдань із деокупації українських територій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися