Добровольці, які вступлять до «Гвардії Наступу», будуть забезпечені соціальними гарантіями

Військовослужбовці через 30 днів отримують статус учасника бойових дій.

3 лютого під час брифінгу щодо реалізації на Харківщині національної кампанії "Гвардія Наступу" розглянули створення нових штурмових бригад. Окрема тема для обговорення – це соціальні пільги, які отримають додаткові новоутворені бригади Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що у наступальних діях зі звільнення усіх окупованих територій необхідно забезпечити сили оборони саме високомотивованими воїнами.

"Ми бачимо, як у Харків та область повертається життя. Однак війна триває і на лінії фронту досить важка ситуація, але вона контролюється ЗСУ. Зараз нам потрібні нові сили, з якими ми можемо більш ефективно вести війну на полі бою", – зазначив очільник області.

Як додав під час брифінгу в.о. начальника 4 прикордонного загону, полковник Олександр Михайлюк, наразі головне бажання українців – це перемога, тому необхідно робити все можливе для досягнення цієї мети.

"Прикордонники є складовою сил оборони України і пліч-о-пліч виконують бойові завдання на лінії розмежування. Для того, щоб посилити напрямки буде створена бригада "Сталевий кордон". Кістяк якої – це вмотивоні військовослужбовці, які вже мають бойовий досвід", – додав Олександр Михайлюк.

Добровольці, які вступають на службу, отримають різні переваги. Зокрема, вони матимуть можливість під час служби безоплатно або пільгово отримати вищу військово-спеціальну освіту.

Також буде забезпечення щорічною відпусткою, тривалість якої зростатиме зі збільшенням вислуги років. Окрім загального страхового стажу, служба зараховується до стажу державної служби і право на пенсію після 25 років календарної служби, зокрема й за змішаним з цивільним стажем.

Військовослужбовці усіх підрозділів сил оборони, які беруть безпосередню участь у війні протягом не менше 30-ти днів, отримують статус учасника бойових дій. Він передбачає ще більше різноманітних пільг та прав: безоплатне та позачергове медичне обслуговування та 75% знижки на комунальні послуги аж до дострокового виходу на пенсію. Звичайно, також йдеться про право використовувати щорічну відпустку у будь-який час та отримувати ще 14 днів додаткової відпустки зі збереженням зарплати.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’яни можуть долучитися до нової "Гвардії Наступу"

На брифінгу наголосили, що кампанія – не є мобілізацією населення.

В Україні розпочинається Національна кампанія "Гвардія Наступу". Про це начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів 3 лютого під час брифінгу, повідомляють "Коментарі. Харків". У заході також взяли участь начальник ГУ НПУ в Харківській області Володимир Тимошко, заступник начальника Східного територіального управління Нацгвардії України Сергій Ховайло, в.о. начальника 4 прикордонного загону Олександр Михайлюк.

Начальник ГУ НПУ в Харківській області Володимир Тимошко зазначив, що штурмові бригади будуть формуватися виключно з добровольців. "Кожен охочий самостійно обиратиме бригаду, до якої хоче долучитися. Всім добровольцям пропонують гідні умови служби, можливість отримати професію, винагороду, а також стати частиною історичних переможних подій", – уточнив Володимир Тимошко.

За словами заступника начальника Східного територіального управління Нацгвардії України Сергія Ховайло, Сили оборони України формують нові додаткові бригади Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби. "Кістяк бригад складатиметься із досвідчених офіцерів та солдат, які найкраще проявили себе на різних ділянках фронту", – зазначив Сергій Ховайло. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися