Російські «долоньки» досі в центрі Харкова (ФОТО)

Майже рік йде війна, але нагадування про росію ще досі видніється у місті.

У Харкові пропонують прибрати Алею "почесних гостей" кінофестивалю "Харьковская сирень", яка була встановлена у саду Шевченка ще у 2010 році. Таку пропозицію висловили в одному з місцевих телеграм-каналів, повідомляють "Коментарі. Харків".

За часів Михайла Добкіна цей Міжнародний фестиваль короткометражного кіно збирав діячів кіно, чиє коріння хоч якось пов’язане з Харковом. Наразі ж "долоньки" народних артистів росії та СРСР зовсім недоречно виглядають у центрі Харкова, який постраждав від російських загарбників за майже рік повномасштабної війни в Україні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові пропонують встановити новий пам’ятник

У Харкові пропонують встановити пам’ятник Героям Крут. Про це з’явилася петиція до Харківської міської ради, інформують "Коментарі. Харків".

Автор петиції зазначає, що бій українських військових формувань проти більшовицьких військ, що відбувся 29 січня 1918 р. біля станції Крути – одна з найгероїчніших сторінок в українській військовій історії.

"Подвиг захисників Крут став справжнім виявом патріотизму та незламності українського військового духу.

Учасником бою під Крутами був Юрій Вороний, пізніше відомий вчений-медик, перший хто здійснив операцію з пересадки нирки. Він жив у Харкові та на Харківщині в 1920–1940 рр. Також у бою під Крутами брав участь Валентин Отамановський, який у 1950–1960-ті рр. жив у Харкові, викладав у медичному інституті, похований у Харкові.

У 2006 р. у Харкові біля Дзеркального струменю був встановлений пам’ятний камінь, присвячений ушануванню захисників Крут, але з приходом у 2010 р. до влади команди Віктора Януковича, цей пам’ятний камінь прибрали". – написав автор петиції.

На збір підписів залишилося 85 днів. Щоб підтримати пропозицію, потрібно перейти за посиланням.



БАНДЕРІВЕЦЬ

4 лютого 2023, 22:23

Чекайте, вони зараз почнуть галасавать за прокаzапських представників до влади України, я бачу що ті кацапо3,14хдящі уроди виробляють у Львові, в Карпатах...але незабаром почнемо впроваджувати в життя ЗАКОНИ БАНДЕРИ СТЕПАНА АНДРІЙОВИЧА -ГЕРОЯ УКРАЇНИ!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися