Наслідки “прильотів” у Харкові (ФОТО)

Російські війська обстріляли Харків 5 лютого близько 8:20

У неділю вранці окупанти завдали ракетний удар по центру Харкова — прокурори та слідчі поліції працюють на місцях обстрілів Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 5 лютого 2023 року близько 8:20 російські військові обстріляли Київський район м. Харкова.

Росія обстріляла Харків - руйнування в Харкові

Одна з ракет влучила у п'ятиповерхову будівлю вищого навчального закладу та завдала серйозних руйнувань. Охоронець отримав поранення.

Інша ворожа ракета влучила поблизу житлового будинку. Постраждали четверо мешканців: 58-річний чоловік, дві жінки віком 54 років та 83-річна жінка.

За попередніми даними, окупанти обстріляли Харків двома ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ.

Фото наслідків ворожих обстрілів показав і начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що, за словами мера Харкова Ігоря Терехова,  у житловому будинку є руйнування, однак немає завалення та загрози обвалу. За його словами, спеціалісти обстежать будинок і потім будуть роботи певні висновки. Було зроблено поквартирний обхід, триває обстеження комунікацій.

Щодо ймовірних версій причин обстрілу, Ігор Терехов зазначив, що Росія руйнує Харків - знищує центр міста. Він нагадав, що попередній обстріл був також у Київському районі. За словами мера міста, поблизу будинку немає жодних військових баз. Наразі також невідомо, яку кількість людей потрібно буде відселити з будинку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися