Чи готується Росія до наступу на Харківщину - Генштаб

Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському напрямку

У понеділок, 6 лютого, розпочалася триста сорок восьма доба російського широкомасштабного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, а також інших напрямках - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському. Минулої доби російські військові намагалися наступати Донецькій області, та українські захисники відбили атаки. 

На  Слобожанському, а також Волинському, Поліському, Сіверському напрямках наступальних ворожих угруповань не виявлено. У Харківській області під ворожі обстріли потрапили наступні населені пункти: 

  • Стрілеча,

  • Нескучне,

  • Тернова,

  • Стариця,

  • Огірцеве,

  • Бударки, 

  • Рублене.

На Куп’янському напрямку ворог стріляв по районах населених пунктів Піщане, Іванівка, Кучерівка, Кислівка та Котлярівка Харківської області.

У Генштабі нагадали, що минулої доби ворожі війська здійснили ракетні удари по Харкову та інших містах України. “Високою залишається загроза подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України”, - зазначили у Генштабі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що внаслідок ворожих обстрілів центру міста Харкова 5 лютого пошкоджень зазнали 15 об’єктів. У  Департаменті житлово-комунального господарства розповіли, що у восьми житлових будинках було пошкоджено 193 вікна у квартирах і 36 вікон у під'їздах. Також у результаті обстрілів пошкодження отримали дахи чотирьох житлових будинків загальною площею понад 1,8 тис. кв. м.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися