Довічне ув’язнення загрожує службовцю з Харківської області

Чоловік сприяв будівництву споруд окупантів проти ЗСУ.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо завідувача одного із секторів ДП "Куп‘янське лісове господарство" за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні службовець перейшов на бік ворога під час окупації м. Куп‘янськ.

Представники країни-агресора спочатку призначили чоловіка на посаду "головного інженера" у незаконно створеному органі окупаційної влади – "ГП "Купянское лесное хозяйство".

У червні за сумлінну роботу російські куратори "підвищили" зрадника та запропонували йому стати "в.о. директора", на що той погодився. Призначав "очільника" на нову посаду "и.о. главы ВГА Купянского района Харьковской области".

Аби догодити російським ватажкам, лісник забезпечував підбір кадрів для роботи у незаконно створеному органі, організовував незаконну заготівлю та надання лісоматеріалів окупаційній владі для облаштування бліндажів та інших фортифікаційних споруд, що використовувалися військовими держави-агресора проти ЗСУ.

У жовтні правоохоронці затримали зрадника у Харкові. Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Обвинуваченого судитимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводили слідчі другого СВ територіального управління ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова показав, як росіяни обстріляли центральний парк

Учора ввечері Харків знову опинився під обстрілом. Близько 23 години у місті пролунало шість вибухів. Очевидці у соцмережах зазначають, що ракети летіли з російського Бєлгорода.

Міський голова Харкова Ігор Терехов опублікував перші фото після обстрілу міста та зазначив, що удари росіян прийшлися також і по Центральному парку.

"Сьогодні вночі під ударом опинився і наш Центральний парк", – написав мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися