Ігор Терехов про збитки від обстрілів Харкова та відновлення будинків

Внаслідок ворожих обстрілів у Харкові було пошкоджено 4,5 тис. багатоквартирних будинків

У Харкові минулого року відновили 185 будинків, які внаслідок ворожих обстрілів отримали різні ступені пошкодження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Харківській міський голова Ігор Терехов в інтерв'ю “BBC News Україна” розповів, що ворожі обстріли спричинили місту понад 9 млрд доларів збитків.Однак це досить приблизна сума. Ігор Терехов пояснив, чому складно точно підрахувати збитки. За його словами, приміром, прилетів снаряд і влучив у землю. Ніби немає відчутних руйнувань, однак під землею мережі. “Будь-який контакт снарядів з землею - це деформація труб. Сьогодні ти цього не бачиш, а завтра розумієш, що немає частини трубопроводу”, - пояснив Ігор Терехов. 

Водночас у Харкові тривають роботи з відновлення житлового фонду. Ігор Терехов повідомив, що влада міста не чекає закінчення війни. Він повідомив, що у 2022 році реконструювали та відновили 185 будинків. “І якщо ви сьогодні приїдете на Північну Салтівку, то побачите, скільки робіт виконується”, - зазначив мер. 

За словами очільника міста, у Харкові пошкодження отримали понад 4,5 тис. багатоквартирних будинків, з них 500 не підлягають відновленню.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові чоловіку повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану. 7 лютого правоохоронці затримали російського агента, який причетний до ракетного удару, завданого ворожими військами 5 лютого. Тоді російські військові обстріляли один з вищих навчальних закладів м. Харкова та житлові будинки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися