Обороняти Харківщину будуть по-іншому: подробиці

Громадянам віком від 20 до 60 років пропонують долучитися до лав ЗСУ

У Харківській області для посилення оборони регіону створюють формування Збройних Сил України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами начальника Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Володимира Арапа, в області у межах мобілізаційних заходів триває створення підрозділу, який створюється спільно з ХОВА. Функції підрозділу - виконання бойових завдань з охорони області. Для його укомплектування першочергово затребувані громадяни віком від 20 до 60 років з бойовим досвідом та військово-обліковою спеціальністю. “Це можуть бути як офіцери запасу, так і рядовий-сержантський склад. Залучаємо також громадян без досвіду служби, але з тиловими спеціальностями – потрібні медики, водії, будівельники, інженери, юристи”, – зазначив Володимир Арап.

Усі член формування пройдуть відповідну підготовку та отримають забезпечення. За словами начальника обласного ТЦК, Міноборони України гарантує повне забезпечення для військовослужбовців: 

  • форму,

  • одяг,

  • озброєння,

  • інженерне спорядження,

  • засоби захисту.

А Харківська ОВА та волонтерські організації допоможуть з додатковим обладнанням – дронами, засобами зв'язку й телекомунікації. 

Володимир Арап повідомив, що для охочих долучитися до лав ЗСУ відтепер працює “гаряча лінія” за номером 0-800-300-441 (з 09:00 до 18:00). 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що російські війська можуть вчинити спроби наступу на Харківську область. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, новий наступ російських військ може розпочатися у Харківській чи Запорізькій областях. Данілов зазначив, що спроби наступу або на харківському, або на запорізькому напрямку, звичайно, будуть вчинені.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися