ЮНІСЕФ надасть допомогу мешканцям Харківської області

Через обстріли склалася важка ситуація в одній з громад.

Внаслідок вторгнення військ рф та бойових дій на території Балаклійської громади значних пошкоджень зазнали об’єкти водопостачання та водовідведення. У зв’язку з цим між Дитячим фондом ООН ЮНІСЕФ та КП "Балаклійський водоканал" підписано Меморандум про співпрацю у реалізації надання підтримки та допомоги підприємству у відновленні пошкоджених об’єктів, у розмірі 58 млн. грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Балаклійської міської військової адміністрації.

За рахунок цих коштів ЮНІСЕФ у співпраці з Асоціацією водоканалів України планують виконати роботи по найважливішим об’єктам водопровідно-каналізаційного господарства громади, які життєво необхідні для забезпечення населення питною водою. Зокрема, планується:

відновити зруйновану ділянку центрального міського водогону, що проходив по мосту по вул. Жовтнева, проклавши нову підземним способом під річкою за допомогою горизонтального буріння;

замінити ділянку каналізаційного колектору протяжністю близько 5 км та діаметром 315 мм, по якому відводяться стоки з усього міста на очисні споруди;

розробити проєктну документацію по відновленню/будівництву каналізаційних мереж в Балаклійській громаді;

придбати занурюваний каналізаційний насос для центральної КНС;

придбати дизельний генератор потужністю 100 кВт;

придбати мотопомпи для відкачування стічних вод тощо.

Дитячий фонд ООН (Юнісеф) спеціалізується на захисті прав та інтересів дітей, а дітям для повноцінного життя і зростання потрібні чиста питна вода та дотримання належних санітарних умов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Збільшилася кількість поранених внаслідок обстрілу росією Харкова та області

За оновленою інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, кількість постраждалих зросла до восьми осіб. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Поранених госпіталізовано. Медики надають їм всю необхідну допомогу.

У Харківському районі через обстріл є поранені, деякі – у важкому стані

За попередньою інформацією, внаслідок ракетного удару окупантів, який стався біля 10:30 ранку у Харківському районі поранення отримало сім людей. Двоє з них у важкому стані. Дані уточнюються. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

В ефірі "Єдиних новин" очільник області розповів про оперативну ситуацію в Харківській області

"Харків все ще перебуває під ударами ворожих ракет. Нещодавно в місті пролунав ще один вибух. Є влучання в електрогенеруючу інфраструктуру. Повітряна тривога зберігається. Перебувайте в укриттях", – повідомив Синєгубов.

"Сьогодні о 4:00 ранку зафіксовано близько 12 прильотів ракет по об'єктах критичної інфраструктури в Харкові та області. Зараз застосовуються аварійні та стабілізаційні відключення світла. Близько 150 тис. абонентів в Харкові залишаються без електроенергії. Тривають роботи з відновлення електроживлення. На місцях прильотів працюють підрозділи ДСНС, які ліквідовують наслідки", – зазначає глава ОВА.

На Харківщині працюють 363 Пункти Незламності, якими може скористатися кожен мешканець області.

Очільник області також наголосив, що на Куп'янському напрямку тривають активні бойові дії. Ворог підсилив свою присутність на лінії зіткнення та випробовує наші лінії оборони, шукаючі слабкі місця.

"Наші захисники надійно тримають свої позиції та готові до будь-яких можливих дій ворога", – підкреслив він.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися