«Колаборанти мають таланти»: шоумена з Харкова розшукують за співпрацю з окупантами

Учасник «Україна має талант» активно підтримував росію та окупаційну «владу».

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 59-річному харків‘янину за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, чоловік обійняв посаду "заместителя мера" окупованого на той час міста Балаклії. Колаборант так зрадів "посаді", що публічно зрізав табличку з іменем голови Ізюмської РДА. Згодом наприкінці липня 2022 року він вже став "головою" так званої "Борівської військово-цивільної адміністрації".

Чоловік став відомим ще у 2010 році завдяки своїй участі у відомому українському телешоу, де показував "трюки" — бив себе сокирою у живіт, засовував у ніс цвяхи і ковтав факел, що горів.

Підозрюваний мав антиукраїнську позицію ще з 2014 року: був керівником організації "Союз народного единства" та одним з авторів сепаратистського проєкту "Дорожная карта Новороссии". Згодом він поїхав до РФ.

Як "голова" псевдоадміністрації він проводив службові наради з керівниками комунальних підприємств та державних установ, що функціонували під час окупації смт Борова. Крім того, "посадовець" організовував подання запитів до РФ, в яких зазначав потреби цих підприємств та установ, з проханням, аби російська влада допомогла їх вирішити.

Напередодні деокупації колаборант втік з смт Борова разом з російськими військовими.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 14 лютого: Сили оборони відбили атаку окупантів в області

За минулу добу з 13 на 14 лютого російські окупаційні війська продовжують атакувати лінію оборони на Харківщині. Крім того, загроза завдання ударів російською федерацією залишається високою по всій території України. Водночас, наша система протиповітряної оборони постійно зміцнюється. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. Зазнає значних втрат. Збройні Сили України вживають додаткових заходів для посилення оборони.

За минулу добу підрозділи наші воїни відбили атаки окупантів в районах населеного пункту Гряниківка Харківської області.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На полігонах республіки білорусь тривають заходи бойової підготовки російських військ.

Минулої доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Красне, Вовчанськ і Дворічанське на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії райони населених пунктів Новомлинськ, Дворічна, Масютівка, Синьківка, Куп’янськ, Степова, Кислівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове, Піщане, Вишневе і Чернещина Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися