Обстріл Харківщини на 16 лютого: ворог продовжує наступальні дії

Авіаційні удари росіяни нанесли по прикордонних населених пунктах Харківщини.

У Харківській області продовжуються бойові дії по всій лінії фронту, а також у прикордонних містах та селах. Щодня від обстрілів російських окупантів страждає мирне населення. Залишається висока ймовірність подальших російських авіаційних та ракетних ударів по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генштабу ЗСУ.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському напрямку, в районі Гряниківки Харківської області.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили ворожі атаки в районах  понад 15 населених пунктів.

На Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Ворожого вогневого впливу зазнали райони населених пунктів Гранів, Красне, Світличне, Стрілеча,  Вовчанськ, Землянки, Рублене, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна і Крейдянка  на Харківщині. Окупанти завдали ударів силами армійської авіації з території рф по Гранову і Удах Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв з танків, мінометів та артилерії понад 20 населених пунктів, включаючи Крохмальне, Чернещину, Гряниківку і Кучерівку Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Верховна Рада вирішить, чи з’явиться село Залужне на Харківщині

Село відмовляється від радянської назви.

Харківська обласна рада ухвалила рішення  "Про перейменування села Ватутіне Харківського району Харківської області". Депутати затвердили проєкт перейменування 14 лютого на пленарному засіданні чергової сесії обласної ради. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської облради.

Як доповів в.о. начальника управління правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради Ілля Крючков, до Харківської обласної ради надійшов лист Нововодолазької селищної ради та пакет документів щодо прийняття обласною радою рішення стосовно клопотання перед Верховною Радою України про перейменування села Ватутіне Харківського району Харківської області на село Залужне Харківського району Харківської області.

Після того, як обласна рада надасть згоду на перейменування села, відповідний проєкт буде розглядатись у Верховній Раді.

Нагадаємо, назву запропонували в старостаті села. Нововодолазький селищний голова Олександр Єсін зазначає: "Багато хто подумав, що нова назва — на честь Головнокомандувача. Навіть я так спершу подумав, коли побачив пропозицію. Почали отримувати відписки від різних органів. Але насправді назва розшифровується як "за лугом". Мотивуємо тим, що село розташовується за лугом біля річки Вільхуватка", — пояснив Єсін. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися