Один загиблий та вісім постраждалих внаслідок обстрілів минулої доби (ФОТО)

Окупанти обстріляли з авіації, артилерії та ракетами Харків і область.

Протягом минулої доби ворог не припиняв гатити по містах та селах прикордонних районів, застосовуючи для нанесення ударів авіацію, ракети та весь спектр артилерії. Серед місцевих жителів є постраждалі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Ввечері 16 лютого військові рф завдали ракетного удару по Харкову. Керовані зенітні ракети С-300 влучили в об’єкт інфраструктури. Інформація про постраждалих до поліції не надходила.

16 лютого противник атакував території громад Чугуївського та Харківського районів. В зоні ураження опинилися села Веселе, Тернова, Слобожанське, Липці та місто Вовчанськ.

Упродовж доби найбільше від ворожих обстрілів потерпали мешканці Вовчанська.

16 лютого ворог здійснив кілька обстрілів населеного пункту. За попередньою інформацією, близько 10:30 окупанти нанесли ракетні удари по місту із застосуванням авіації. Від агресії противника постраждала ремонтна бригада, яка здійснювала роботи по відновленню ліній зв‘язку. Поранення отримали 6 чоловіків віком від 30 до 65 років.  Усім було надано медичну допомогу.

Вдень через повторний обстріл Вовчанська загинув 45-річний місцевий житель, який отримав не сумісні з життям травми.

Також вибухами пошкоджено виробничі корпуси одного з підприємств, приватні будинки, господарчі споруди, лінії електромереж.

В смт. Великий Бурлук через обстріли отримала поранення 44-річна жінка, потерпіла госпіталізована до лікарні.

Ввечері ворог вдарив ракетами по місту Куп’янську.

Пошкоджень зазнали приватні домоволодіння, господарчі споруди, гаражі, лінії електромереж, паркани будинків.

Слідчі провели огляди місць подій та зібрали речові докази. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Як харків’янам дізнатися про стан безпеки своїх близьких

Тепер можна отримувати сповіщення про стан безпеки рідних людей.

Застосунок Dobre допоможе дізнатися інформацію про рідних з окупованих або небезпечних територій. Додаток працює навіть за слабкого сигналу мережі оператора. Програма дозволяє не турбувати їх постійними дзвінками та питаннями на кшталт "Як ти?". Цю інформацію можна отримати автоматично та в будь-який час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

У додатку абонент створює базу контактів, яким передає свій статус. "Зелений" показує, що у людини все добре. "Червоний" сигналізує про небезпеку та потребу у допомозі. Від них отримує аналогічну інформацію. Користувач може самостійно налаштовувати періоди, коли йому приходитимуть сповіщення про статус його контактів.

Якщо за встановлений інтервал часу вони не оновлюють інформацію про себе, всі контакти отримають сповіщення про можливе виникнення проблеми. Завантажити застосунок можна на Android та iOS.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися