Хто та як допоможе відбудовувати Харківську область

Умовна сума збитків, які РФ завдала Харківській області, наразі складає близько 18 млрд доларів

Іноземні фахівці та міжнародні донорські організації допоможуть у відновленні Харківської області. Про це розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв’ю виданню “Думка”, повідомляють "Коментарі. Харків".

Так, кошти на відновлення інфраструктури та житла в області, зруйнованих військами РФ, збирають завдяки фонду United24.

За словами Олега Синєгубова, паралельно відбулася нарада з прем’єр-міністром, де учасникам презентували план швидкого відновлення, в тому числі Харківської області та міста Харків. Йдеться про відбудову і житлової інфраструктури, і медичного, і освітнього напрямків тощо. “Звичайно, все одразу і на всіх територіях ми зробити не зможемо, тому що тривають бойові дії. Але до цього будемо вже приступати”, – зазначив Олег Синєгубов.

Умовна сума збитків, які РФ завдала Харківській області, наразі складає близько 18 млрд доларів. Дізнатися більш точну суму, яка потрібна на відбудови зруйнованих росіянами об'єктів в області, можна буде після експертиз і розробки проектно-кошторисної документації.

За словами Олега Синєгубова, наразі в регіоні через військову агресію Росії зруйновано чи пошкоджено 18 тисяч об’єктів. До того ж Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури працює над розробкою концепції відбудови регіонів з недопущенням корупційних проявів. “Щоб це було прозоро перед нашими міжнародними партнерами, тому що це їхні кошти, і щоб це було ефективно і швидко на місцях”, – підкреслив керівник Харківської ОВА.

Олег Синєгубов додав, що Харківську область обов’язково відновлять. А Харків, за словами очільника області, як і раніше, буде одним із найкомфортніших міст для проживання, для навчання, для виховання дітей, для роботи в Україні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у лютому 2023 року в тимчасовій окупації військових Росії перебуває менше ніж 2% території Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися