Генштаб про наступ військ РФ на Харківщині та проникнення ДРГ у регіон

Також 15 районів населених пунктів на Харківщині потрапили під ворожі обстріли

Станом на 18:00 22 лютого на Слобожанському, а також на Волинському, Поліському та Сіверському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. 

При цьому противник і надалі зберігає військову присутність поблизу державного кордону України. Однак ознак формування його наступальних угруповань не виявлено. У Харківській області виявили спроби проникнення ДРГ. У районі Бологівки було виявлено ворожу диверсійно-розвідувальну групу. У результаті вогневого впливу підрозділів Сил оборони противник відійшов на територію російської федерації.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог провів декілька безуспішних наступальних дій. Також ворожі війська здійснили спробу проникнення диверсійно-розвідувальної групи в районі Фиголівки. 

Також 15 районів населених пунктів на Харківщині потрапили під ворожі обстріли. Серед них - Тимофіївка, Стариця, Вовчанськ,  Бударки, Амбарне та Бологівка.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у лютому 2023 року в тимчасовій окупації військових Росії перебуває менше ніж 2% території Харківської області. На початку повномасштабного вторгнення РФ ця частка становила 40%.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зауважив, що за рік протистояння у регіоні суттєво покращилася оборонна ситуація. Спочатку побудували секторальну оборону міста Харків, далі – в міру звільнення територій від загарбників – зміцнювали захист населених пунктів регіону.

Начальник ХОВА зазначив, що Росія не відмовилася від ідеї захопити Харківську область.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися