У Харкові значно зменшився пасажиропотік

Громадський транспорт у Харкові перевіз більше ста мільйонів пасажирів.

Близько 113 млн пасажирів було перевезено усіма видами міського транспорту Харкова торік. Про це повідомили у Департаменті інфраструктури, інформують "Коментарі. Харків".

Так, автобуси перевезли 13,8 млн осіб, наземний електротранспорт - 46,1 млн, а харківським метро скористалися 52,9 млн пасажирів.

Для порівняння, у 2021 році в Харкові було перевезено 271,3 млн осіб. Зменшення кількості пасажирів пов’язане з тимчасовим переїздом мешканців міста в інші регіони країни та за кордон у зв’язку зі збройною агресією рф проти України.

Нагадаємо, що з травня, коли була відновлена робота міського транспорту, всі пасажирські перевезення здійснюються безоплатно.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 23 лютого: триває евакуація в області

Розпочалася триста шістдесят п’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Російська федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Минулої доби наші захисники відбили близько 90 атак противника на зазначених напрямках.

В тойже час противник завдав 10 ракетних та 19 авіаційних ударів. Здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Знову постраждали мирні міста і села та цивільні громадяни. Загроза завдання росією ракетних ударів залишається високою по всій території України.

На Слобожанському напрямку оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. 

Ворог обстріляв з мінометів та артилерії 18 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них – Тимофіївка, Стрілеча, Стариця, Вовчанськ,  Вільча, Бударки, Амбарне та Бологівка.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник провів безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Стельмахівка, Кремінна, Білогорівка, Федорівка. Здійснив артилерійські обстріли по районах населених пунктів Кам’янка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка і Берестове Харківської області.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив, що учора протягом дня ворог знову обстрілював північ області. У Вовчанській громаді пошкоджено щонайменше 6 приватних житлових будинків, у Куп'янському районі постраждала освітня інфраструктура.

"З небезпечних районів триває евакуація усіх, хто бажає виїхати. Сьогодні ми вивезли з Куп'янської громади ще 30 цивільних людей. Ці люди отримують гуманітарну та психологічну допомогу. Тим, хто цього потребує, надається тимчасове житло", – зазначив очільник області.

Він також підкреслив, що постійними обстрілами на Куп'янському напрямку ворог тероризує мирне населення та намагається "промацати нашу оборону, щоб спробувати покращити своє тактичне становище".

"Наші захисники прекрасно розуміють плани ворога і готові дати відсіч. Ми в режимі 24/7 працюємо над посиленням нашої обороноздатності. Жодного успіху ворог на Харківщині не матиме", – наголосив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися