У частині Харкова значно підвищили якість електропостачання: подробиці

Енергетики підключили до електропостачання Велику Данилівку

Фахівці "Харківобленерго" повністю відновили електроживлення у Великій Данилівці, яка межує з Північною Салтівкою. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Відновлювальні роботи у населеному пункті тривали близько місяця. Енергетики замінили 84 опори лінії електропередачі 10 кВ, змонтували новий провід та ізолятори. Крім того, було повністю замінено трансформаторну підстанцію, яку знищили російські окупанти.

Завдяки відновлювальним роботам вдалося значно підвищити якість електропостачання у споживачів цієї частини Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області через обстріли вимикають світло

Окупанти пошкодили мережі у Харківській області.

По всім областям дефіцит потужності в енергосистемі відсутній і наразі не прогнозується. В енергосистемі працюють усі види електростанцій. Імпорт електроенергії продовжує знижуватися завдяки стабілізації електропостачання в країні. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію НЕК "Укренерго".

В енергокомпанії зазначають, що через пошкодження мереж операторів системи розподілу, спричинені ворожими обстрілами, є знеструмлення у прифронтових районах Дніпропетровської, Харківської, Херсонської областей і прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. У Херсоні внаслідок обстрілів та аварії на ТЕЦ відсутнє теплопостачання.

Там, де дозволяє безпекова ситуація, проводяться ремонтні роботи. Ліміти споживання до областей не доводились через відсутність дефіциту потужності в енергосистемі. Однак при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

"Також тривають аварійно-відновлювальні роботи на всіх інших пошкоджених об’єктах "Укренерго". Через масштабність та складність отриманих пошкоджень відновлення функціонування енергооб’єктів вимагає багато ресурсів та часу", – зазначають в "Укренерго".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися