Як вдалося звільнити Харківську область від окупантів (ВІДЕО)

Сили оборони України провели потужну наступальну операцію, що завершилася вигнанням окупантів з Харківської області

У вересні-жовтні 2022 року ЗСУ звільнили Харківську область від російських загарбників. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства оборони України. 

У відомстві розповіли, що Сили оборони України визначили слабкі місця окупантів, місця накопичення їхніх резервів, зруйнували систему логістики та знищили склади боєприпасів. Потім провели потужну наступальну операцію, що завершилася вигнанням окупантів з Харківської області.

“За кілька тижнів невпинного просування українські захисники ліквідували тисячі окупантів, звільнили сотні населених пунктів, знищили та захопили сотні одиниць ворожої техніки. Б’ємося, захищаємо, починаємо рік відплати!”, - наголосили в Міноборони України. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 27 лютого, передали автівки для потреб трьох бригад захисників України. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наголосив, що триває постійна робота над забезпеченням харківських військових усім необхідним. “Захисники потребують автомобілів, адже на фронті ця техніка насправді є розхідним матеріалом, тому потрібно оновлювати цю базу”, – зазначив начальник ХОВА. Директор Департаменту культури та туризму Харківської ОВА Едуард Павленко розповів, що у понеділок, 27 лютого, у співпраці з волонтерами передали: 

  • одну машину 92-ій окремій механізованій бригаді імені кошового отамана Івана Сірка,

  • два позашляховики – для 127-ої окремої бригади Сил територіальної оборони,

  • два універсали - для 113-ї окремої бригади територіальної оборони.

Благодійники знаходять машини як у Європі, так і в Америці.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися