У Харкові «начальник відділу поліції» отримає від 12 років тюрми

Колаборант очолив відділ поліції при окупантах.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного чоловіка за фактами колабораційної діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України). За даними слідства, під час окупації м. Балаклія місцевий мешканець перейшов на бік ворога та став співпрацювати з представниками зс рф. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

На початку червня минулого року чоловік обійняв посаду так званого "исполняющего обязанности начальника Балаклейского отдела полиции Изюмского района Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области".

До повноважень "очільника" псевдоправоохоронного органу входили прийом на роботу нових співробітників, затвердження внутрішніх документів, організація службової діяльності та матеріально-технічного забезпечення підлеглих. Крім того, обвинувачений брав участь у нарадах, які проводили представники окупаційних органів влади.

У подальшому окупанти призначили чоловіка на посаду так званого  "исполняющего обязанности начальника Балаклейского территориального управления Изюмской ВГА Харьковской области". Він організовував роботу управління, формував кадровий резерв і забезпечував виконання планів робіт.

Після того, як ЗСУ почали контрнаступ на Харківщині, колаборант намагався втекти до "ЛНР", проте у м. Куп’янськ його затримали співробітники ДБР.

Наразі чоловік перебуває під вартою. Справу стосовно нього розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування проводили слідчі Управління СБУ в Харківській області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 3 березня: атаки противника успіхів не мають

Розпочалася триста сімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення. На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках минулої доби наші воїни відбили понад 85 атак противника. Загроза завдання ворогом ракетних ударів є значною по всій території України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Протягом минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 18 населених пунктів Харківської області. Серед них Красне, Глибоке, Веселе, Вовчанськ, Огірцеве, Стрілеча. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів наступальні дії в районах Білогорівки Луганської області та Спірного Донецької області, успіху не мав. Здійснив артилерійські обстріли неподалік 20 населених пунктів. Це, зокрема, Дворічна, Лиман Перший, Петропавлівка, Куп’янськ Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися