Як проводять навчання добровольців у Харківській області (ФОТО, ВІДЕО)

Підготовку добровольців проводять у три етапи

У Харківській області провели навчання добровольців “Гвардії наступу”. Вишкіл проходив на одному з полігонів регіону в умовах, наближених до бойових. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

За словами начальника бойової підготовки третьої бригади оперативного призначення Нацгвардії підполковника Артема Зінов'єва, у навчанні беруть участь мобілізовані громадяни, військовослужбовці за контрактом та добровольці, які прибули по програмі “Гвардія наступу”.

Артем Зінов'єв розповів, що підготовку проводять у три етапи: 

  • перший – загальновійськова підготовка. Вона включає вогневу, інженерну підготовку, а також тактичну медицину та топографію;

  • другий – підготовка спеціалістів: снайперів, кулеметників, гранатометників та екіпажі БТРів, 

  • третій – це колективна підготовка, під час якої відпрацьовується виконання завдань у складі відділень, взводів, рот та батальйонів.

Добровольці проходять підготовку не менше шести тижнів.

Записатися до нових, добре оснащених та підготовлених штурмових підрозділів "Гвардії наступу" можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що ворожі війська продовжують тероризувати мирне населення Харківської області, обстрілюючи прикордонні населені пункти області. За словами очільника області Олега Синєгубова, минулої доби під вогнем окупантів були Куп'янськ, Стрілеча, Огірцеве, Дворічна та інші населені пункти Харківського, Куп'янського та Чугуївського районів. У Куп'янську ворожими обстрілами було пошкоджено об'єкт транспортної інфраструктури, у результаті влучання виникла пожежа.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися