Обстріл Харківщини на 7 березня: противник намагається прорвати оборону

Окупанти продовжують обстріл мирного населення.

Розпочалася триста сімдесят сьома доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля окупанти зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби українські воїни відбили на них понад 140 атак противника. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Загалом противник завдав 50 авіаційних та 5 ракетних ударів. Зокрема, під час авіаударів, ворог використав 11 БпЛА типу Шахед-136, 9 з яких – збито. Також окупанти здійснили 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по населених пунктах. Загроза завдання ракетних ударів залишається високоймовірною по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань загарбниеів не виявлено. Протягом минулої доби обстрілів зазнали райони населених пунктів Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ і Бударки на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Невське, Білогорівка та Федорівка. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Путникове, Фиголівка, Дворічна, Гряниківка і Крохмальне Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові та області відмовились від графіка погодинних відключень

Поки НЕК "Укренерго" не доводить ліміти споживання до областей.

З 6 березня графіків погодинних відключень у Харкові та області не буде: "Укренерго" не встановлює ліміти споживання електроенергії для регіону. Про це Суспільне Харків повідомила речниця "Харківобленерго" Марина Шевченко, інформують "Коментарі. Харків".

"У разі необхідності ми оперативно повернемося до графіків, але сподіваємося, що це не знадобиться. Якщо буде потрібно, то ми оперативно все відпрацюємо і поширимо", — сказала Шевченко. Також в обленерго нагадали про планові та аварійні відключення.

"У нас майже кожного дня є і планові відключення, і аварійні: обладнання потребує ремонту, заміни й т.д.. Про це приходить попередження через мобільний додаток "Харенерго" чи люди дізнаються від місцевих органів влади", — розповіла речниця підприємства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися