Обстеження на мільйон: у Харківській області проведуть коштовну експертизу

На Харківщині починають відновлення з дорого вартісної експертизи.

Лозівський міський Палац культури уклав угоду з ТОВ “Форпроект” щодо проведення експертизи міського Палацу культури. Вартість договору майже 1,5 мільйона гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Про вартість договору стало відомо під час моніторингу системи “Прозорро”.

Планується проведення технічного обстеження будівельних конструкцій Лозівського міського Палацу культури, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації та розробку рекомендацій щодо його подальшої безпечної експлуатації.

Нагадаємо, що реконструкція будинку культури у Лозовій завершилася у 2021 році. За даними пресслужби Харківської ОДА, роботи в Палаці культури розпочалися ще в 2019 році. Сама будівля до цього не ремонтувалася понад 40 років. У новому проєкті також передбачили всі умови для інклюзивності. Окрім встановлення пандусів, зробили ліфт.

20 травня 2022 року близько 15 години російські військові нанесли ракетний удар по міському палацу культури. Тоді ХАЦ писав, що для виправдання знищення цивільного об’єкту росіяни почали створювати фейки.

Тепер є шанс, що після обстреження будівлю почнуть відновлювати.

Зансовниками ТОВ “Форпроект” є Ольга Копа та Олег Внуков.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

З Харківської області родини з дітьми евакуюють до Житомира

Оскільки у Харківській області ведуться активні бойові дії, з прифронтових населених пунктів області продовжується евакуація. Куди та як вивозять родини з дітьми 6 березня розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в етері національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

Ворог продовжує обстрілювати населені пункти області. Учора з РСЗВ було обстріляне смт Козача Лопань у Харківському районі, зазначив очільник області. Під удар потрапив центр селища. Постраждала цивільна інфраструктура. Також пошкоджений місцевий підрозділ ДСНС. Попередньо, без жертв.

"Проводимо роз'яснювальну роботу щодо необхідності для цивільних евакуюватися з районів постійних обстрілів. Це передусім Куп'янська громада, звідки сьогодні ми вивезли 10 людей. Це сім'ї з дітьми та маломобільні громадяни. Евакуйовані отримують необхідну допомогу та тимчасове житло. Зараз є можливість розмістити 500 сімей з дітьми з Куп'янська у Житомирі", – повідомив Олег Синєгубов.

Він також зазначив, що навіть в умовах війни наразі ведуться переговори про відновлення Харківщини та інвестиції від міжнародних партнерів.

"Вчора мав розмову з американським бізнесменом та філантропом Говардом Баффетом, благодійний фонд якого готовий інвестувати у відновлення доріг та мостів Харківщини. Працюємо також над іншими проєктами залучення міжнародних інвестицій та готуємо плани відновлення шкіл, медзакладів та житлової інфраструктури", – наголосив голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися