Ігор Терехов: 150 тисяч харків’ян залишилися без даху над головою

Відновлення житлових кварталів – пріоритет у Генплані міста.

Учасники виїзного засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування напередодні відвідали Північну Салтівку. Із наслідками ворожих обстрілів їх ознайомив Харківський міський голова Ігор Терехов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Однією з головних тем обговорення стало питання відновлення постраждалих житлових мікрорайонів Харкова. За словами Ігоря Терехова, екологічність міста – це один із основних пріоритетів у проєкті Генерального плану Харкова, який зараз розробляється.

"Спільно з архітектором Норманом Фостером ми намагаємося реалізувати абсолютно новий підхід до будівництва житлових кварталів. Адже у нашому місті сьогодні 150 тисяч осіб залишаються без даху над головою. Звичайно, мікрорайони будуватимуться з урахуванням європейських стандартів теплозбереження. У кожному районі ми збудуємо все необхідне для життя – магазини, дитсадки, школи, фітнес-зали. І, звісно, акцент робиться на будівництві "зеленого каркасу" міста, великій кількості велосипедних доріжок, впорядкуванні території навколо річок", - розповів Ігор Терехов.

У розмові з головою Комітету з екологічної політики та природокористування ВРУ Олегом Бондаренком міський голова також повідомив, що у Харкові з перших днів війни вивозили сміття, прибирали вулиці та розбирали завали після прильотів.

"Військові не дозволяли виїжджати сміттєвозам за межі міста. Найближчі полігони обстрілювалися, тому нам довелося організувати окремий полігон. І це дозволило місту не загинути, інакше, повірте, була б справжня екологічна катастрофа. Нові стихійні сміттєзвалища у місті не з'явилися, ви ж самі бачили, що, навіть попри обстріли, у місті чисто", - зазначив міський голова.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Світло є: у Харкові працюють над відновленням руху транспорту

Енергетики області продовжують працювати над відновленням енергосистеми, що отримала пошкодження через масовані російські обстріли. Сьогодні вночі було заживлено 100% абонентів м. Харків. Тривають роботи над відновленням руху міського електротранспорту. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

В області без електроенергії залишаються 15 тис. абонентів у Вовчанську, Старому Салтові та Слатиному. Але найближчим часом енергетики там також відновлять електропостачання, зазначив очільник області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися