Привіт з СРСР: під суд піде харків’янин

За символи радянщини в інтернеті будуть судити харків’янина.

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 38-річного чоловіка за фактом поширення, публічного використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів (ч. 2 ст. 436-1 КК України) та за фактом виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, харків‘янин систематично протягом 2022 року поширював у соціальних мережах дописи із зображеннями комуністичної та радянської символіки, що заборонено відповідно до ЗУ "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

Серед поширеного: зображення серпу та молоту, п'ятикутної зірки, плуга, фото радянських діячів Леніна та Сталіна тощо.

Крім того, обвинувачений підтримував на просторах інтернету дії держави-агресора проти України.

Обвинувальний акт стосовно нього направлено на розгляд до Жовтневого районного суду м. Харкова. 

Досудове розслідування проводив СВ ВП №1 ХРУП №3 ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині проходить евакуація: вивозять усіх, хто хоче

Через щоденні ворожі обстріли Куп'янської громади продовжується евакуація звідти цивільного населення, передусім сімей з дітьми та маломобільних людей. Про це в ефірі "Єдиних новин" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Зусиллями ОВА та за допомогою волонтерських організацій ми вивозимо усіх, хто хоче залишити небезпечні місця. Усі евакуйовані люди отримують гуманітарну допомогу та безкоштовне житло або у відносно безпечних районах Харківщини, або за межами області. Так, Житомир зараз готовий розмістити в достатньо комфортних умовах 500 сімей з дітьми із Куп'янська". – розповів очільник області.

Він також повідомив, що енергетики області дві доби безперервно працювали над ліквідацією наслідків ракетного удару для енергосистеми Харківщини. Наразі в Харкові електропостачання повністю відновлено для споживачів та об'єктів критичної інфраструктури.

У Харкові діють графіки погодинних відключень

В Харкові після аварійного ремонту частково повернуто в роботу одну з теплових електростанцій, а також знову працює в мережі один з об’єктів магістральних мереж НЕК "Укренерго". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію енергокомпанії.

Критична інфраструктура міста повністю заживлена, продовжується робота над можливістю повного відновлення електропостачання міста та області.

Все ще діють мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях, які призводять до необхідності застосовувати графіки погодинних відключень. Ці графіки складають і застосовують обленерго.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися