Спроби наступу та прориву оборони, присутність військ РФ на кордоні: яка ситуація на Харківщині

Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України

Розпочалася триста вісімдесят третя доба російського широкомасштабного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Російські війська не полишають намірів щодо окупації України. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили 102 ворожі атаки. На Слобожанському напрямку суттєвих змін в оперативній обстановці не спостерігається. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. За даними Генштабу, тривають роботи з інженерного обладнання ворожих позицій у прикордонних районах Бєлгородської області. Протягом доби війська РФ вчинили обстріли районів наступних населених пунктів Харківської області - Стрілеча, Малі Проходи, Красне, Великий Бурлук та Бологівка. 

На Куп’янському напрямку ворог намагається прорвати оборону наших військ. Військові РФ вели безуспішні наступальні дії у районах населених пунктів Дворічна Харківської області. Також під ворожі артилерійські обстріли потрапили райони населених пунктів Дворічна, Западне, Масютівка, Куп’янськ, Крохмальне, Піщане і Чернещина.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у суботу під мінометний та артилерійський ворожий вогонь потрапили райони населених пунктів Червона Зоря, Красне, Огірцеве, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Гряниківка та інші. Ворожими обстрілами пошкоджені приватні житлові будинки та господарчі споруди у с. Западне. На щастя, постраждалих серед цивільного населення за добу не було.

Також в області проводять роботи з гуманітарного розмінування. За минулу добу піротехніки ДСНС обстежили майже 3 тис. га території, де знешкодили 42 вибухонебезпечні предмети.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися