Чому навчають добровольців у Харківській області (ФОТО)

Підготовка добровольців триває не менше шести тижнів

Добровольців тренують на одному з полігонів Харківської області у наближених до бойових умов. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Проводять навчання з поводження зі зброєю, з основних правил стрільби, метання гранат. Також на полігоні добровольці відпрацьовують алгоритм надання медичної допомоги.

Начальник бойової підготовки третьої бригади оперативного призначення Нацгвардії підполковник Артем Зінов'єв розповів, що підготовку проводять у три етапи: 

  • загальновійськова підготовка. Вона складається з вогневої, інженерної підготовки. Також добровольці вивчають тактичну медицину та топографію;

  • підготовка спеціалістів: снайперів, кулеметників, гранатометників та екіпажі БТРів;

  • колективна підготовка, під час якої відпрацьовується виконання завдань у складі відділень, взводів, рот та батальйонів. 

Підготовка добровольців триває не менше шести тижнів.

У ХОВА нагадали, що національна кампанія ”Гвардія наступу” стартувала в лютому. Записатися до штурмових підрозділів можна через 10 Центрів надання адміністративних послуг Харківської області (щоденно 09.00 – 16.00) та через сайт.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області тимчасово безробітних громадян залучають до виконання робіт з ремонту об'єктів життєзабезпечення, розбору завалів, облаштування Пунктів Незламності. Залучення тимчасово безробітних до суспільно корисних робіт виконується в межах урядової ініціативи “Армія відновлення”. Загалом такі суспільно корисні роботи організовано у 21 громаді Харківської області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися