Чому на Харківщині не проводять масштабне розмінування

Харківщина визнана однією з найбільш засмічених вибухонебезпечними предметами

У Харківській області потребують розмінування близько 500 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що першочергово піротехнічні підрозділи обстежать 250 тисяч га земель. За словами очільника області, решта полів – це переважно прикордонні території, де наразі не дозволяє провести розмінування військова ситуація.

Олег Синєгубов повідомив, що проводити масштабне розмінування поки не дозволяють погодні умови. При цьому влада області проводить перемовини з підрозділами ДСНС Києва, щоб посилити ті наряди, які вже працюють у Харківській області. “Також за сприяння Офісу Президента ведемо перемовини з міжнародними організаціями, щоб розмінувати й наші сільськогосподарські землі”, - зауважив Олег Синєгубов.

А процес знешкодження вибухонебезпечних предметів на територіях населених пунктів ускладнюють постійні ворожі обстріли. 

Харківщина визнана однією з найбільш засмічених вибухонебезпечними предметами. Замінування територій дуже щільне. Олег Синєгубов розповів, що 13 березня у селі Сніжківка Ізюмського району чоловік 40 років підірвався на міні типу “пелюстка”. Аналогічний випадок трапився минулого тижня і коли підрозділи ДСНС обстежили територію, то знайшли на самому подвір'ї та біля нього понад 70 таких “пелюсток”.

За словами Олега Синєгубова, масштабне розмінування також необхідне для того, щоб повернути електроенергію жителям усіх деокупованих населених пунктів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про темпи гуманітарного розмінування у Харківській області.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися