Обстріл Харківщини на 15 березня: противник зберігає військову присутність

Ворог намагається не допустити перекидання наших військ на інші напрямки.

Триває триста вісімдесят п’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Ймовірність подальших ракетних ударів по всій території України залишається досить високою. Основною метою противника протягом минулої доби, як і раніше залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Для цього ворог зосереджував зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили понад 90 атак противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Противник зберігає військову присутність поблизу державного кордону України, проте формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас ворог продовжував інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Протягом минулої доби ворог обстріляв райони 15 населених пунктів Харківської області. Серед них – Гур’їв Козачок, Козача Лопань, Гранів, Глибоке, Красне та Бологівка.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник зберігає свою військову присутність у прикордонних з Україною районах для недопущення перекидання наших підрозділів на інші напрямки. Також, протягом попередньої доби, ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Окупанти здійснили артилерійські обстріли 4 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення у Харківській області Дворічна, Гряниківка, Масютівка і Крохмальне.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов – про світло та евакуацію на Харківщині

У Харківській області наразі скасовані відключення світла. Робота енергосистеми Харківщини, яка зазнала пошкоджень внаслідок ворожого ракетного удару, стабілізована. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Зранку ще були відключення світла, але зараз енергетики повністю відновили роботу системи. Після 13:00 всі відключення скасовано", – зазначив очільник області.

Олег Синєгубов також підкреслив, що в області триває евакуація цивільних, передусім сімей з дітьми, з Куп'янської громади, яка постійно під обстрілами.

"З жовтня 2022 року ми евакуювали звідти більше 2000 людей. За минулий тиждень евакуйовано ще 60 людей. Усі евакуйовані отримують гуманітарну допомогу та безкоштовне тимчасове житло", – сказав голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися