Обстріл Харківщини на 16 березня: продовжується терор мирного населення

Окупанти гатять з артилерії та ракетами по мирним мешканцям.

Розпочалася триста вісімдесят шоста доба російського широкомасштабного вторгнення. Російська федерація не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України, продовжує вести наступальні дії, не рахуючись із втратами. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби ворог здійснив понад 75 атак на зазначених напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Отримуючи потужний опір від Сили оборони, російська федерація продовжує застосовувати тактику терору щодо мирного населення України, не припиняє завдавати ударів та здійснювати обстріли населених пунктів.

За минулу добу противник завдав 3 ракетних удари, зокрема, і по об’єкту цивільної інфраструктури міста Харків. Також ворог завдав 29 авіаційних ударів та здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Високою залишається вірогідність подальших ворожих ударів по всій території України.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, формування наступальних угруповань не виявлено. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів російських окупаційних військ. Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах. Протягом доби ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Леміщине, Стрілеча, Красне, Стариця, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та Колодязне Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у районах Гряниківки, Білогорівки та Спірного. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Крохмальне Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова 15 березня: де сталися "прильоти"

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова.

Російські війська завдали ракетного удару по Харкову 15 березня близько 10 ранку. Ракети попередньо були випущені з сусіднього Бєлгорода. Як повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов у етері телемарафону, постраждав інтернат в одному з районів Харкова, а також житловий будинок.

"Зараз наші комунальні служби обслідують його та прибираємо те, що натворив обстріл ворога", – зазначив мер Харкова. За словами Ігоря Терехова, поруч з інтернатом людей не було, на щастя, ніхто не постраждав. Мер також додав, що інтернат обслуговує людей з "певними життєвими труднощами".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися