У Харківській області "народна дружина" "карала" порушників: подробиці

Наразі вирішується питання про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою

У Харківській області повідомили про підозру чотирьом чоловікам за фактом умисного вбивства двох осіб, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Слідство встановило, що у березні 2022 року під час окупації села Хотімля Чугуївського району група осіб організувала власний орган — “народну дружину”. До лав організації увійшли колишній працівник правоохоронного органу та троє місцевих мешканців. Вони “боролись” з крадіжками у селі та проводили з односельцями “роз’яснювальну роботу”.

Наприкінці березня чоловіки дізналися про вчинення крадіжки жінкою та чоловіком. Взявши телескопічну палицю, металеві труби, арматуру, дерев’яні палиці, чоловіки пішли до них.

Спочатку “дружинники” побили чоловіка та жінку до напівпритомного стану, а потім віднесли їх тіла до місцевого озера та скинули у воду. Потерпілі намагалися вибратися на берег та “дружинники” не дали їм врятуватись: вони почали кидати в голови людей шматки бетону. Довівши “покарання” до кінця, переконавшись, що чоловік та жінка померли, зловмисники пішли з місця злочину. 

Експравоохоронець та ще один зловмисник втекли на територію Росії. Їм повідомлено про підозру заочно. Двох їх спільників правоохоронці затримали в порядку ст. ст. 208, 615 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що мешканці Харківської області повідомили про підозру за фактом поширення інформації про переміщення, рух, розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України). 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися