50 жителів евакуювали з Харківської області

Людей евакуювали до пансіонатів Житомирщини.

За співпраці начальників Харківської та Житомирської обласних військових адміністрацій вдалося здійснити евакуацію маломобільних жителів населених пунктів, що системно страждають від обстрілів окупантів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"Людей доправлять до пансіонатів Житомирщини, де їм зможуть надавати усю необхідну медичну допомогу, забезпечать гуманітарною допомогою та грошовими виплатами. Ми щиро вдячні керівництву Житомирської ОВА за цю підтримку в розміщенні наших внутрішньо переміщених осіб", - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Вивезти людей допомагали волонтерські організації. Евакуйовані вирушили з Харкова залізницею.

"Попри дощ та складні погодні умови наші волонтери допомагали евакуйованим розміститися у потягах. На Житомирщині маломобільним громадянам буде значно спокійніше", - підкреслив директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Юрій Шпарага.

Нагадаємо, в Куп’янському районі триває евакуація цивільного населення. До обов’язкової евакуації закликають родини з дітьми, людей з інвалідністю та маломобільних громадян.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Азербайджан зацікавлений у відбудові Харкова: людям потрібно повертатися додому

Харківський міський голова Ігор Терехов та Почесний консул Азербайджанської Республіки в місті Харкові Афган Салманов 15 березня під час робочої зустрічі обговорили низку питань. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Зокрема, йшлося про можливість повернення до Харкова азербайджанців. Як зауважив Ігор Терехов, міська інфраструктура поступово відновлюється, місто повертається до звичного життя, наскільки це можливо в теперішніх обставинах. Тож люди, звісно, можуть повертатися до власних домівок.

Афган Салманов розповів, що серед  азербайджанських компаній, зокрема, будівельних, є висока зацікавленість щодо  участі у відбудові міста. Ігор Терехов зауважив, що відновлення зруйнованого житла та інших об'єктів зараз є актуальним питанням, тому міська влада готова обговорювати майбутню співпрацю та інвестиційні проєкти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися