Російський слід у відбудові Харкова: подробиці

Гроші на відбудову будинків у Харкові перераховували фірмі з російським слідом.

Фірма, яка отримувала гроші на ремонт багатоповерхівки у Харкові, що постраждала від російської агресії, має засновників з бізнесом у рф. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Департамент житлово-комунального господарства Харківської міськради 7 грудня уклав угоду з ТОВ “Проектний інститут “Харківський громадянпроект” щодо відновлення будинку вартістю 10,3 млн грн.

Про це стало відомо під час моніторингу сайту “Прозорро”.

Мова йде про відновлення будинку про поточний ремонт по усуненню аварій в житловому фонді багатоквартирного будинку за адресою: проспект Тракторобудівників, 107-А.

До кінця грудня сума договору зменшилась і підрядник отримав 8,76 млн грн.

picture

Засновниками фірми є Артемій та Ігор Рожкови та Віктор Лимаренко. Директором – Андрій Берендей.

На момент повномасштабного вторгнення, за даними аналітичної системи Youcontrol, серед засновників фірми була громадянка рф Світлана Анатоліївна Рожкова.

Засновники фірми є родичами депутата Харківської райради, який пройшов по списку ОПЗЖ, Микити Рожкова.

Раніше ХАЦ писав, що Рожков є співзасновником ТОВ “Слобожанська будівельна компанія 1”, яке отримало 82,3 мільйона гривень на будівництво фортифікаційних споруд.

Щодо російського “сліду” Рожкових. В Білгороді є зареєстрована фірма “Промдизайн”. ПІБ її власника – Рожкова Світлана Анатоліївна, яка в 2018 році стала засновником замість Лимаренко Віктора Вікторовича.

В російському реєстрі до цієї фірми прив’язаний номер телефону 7 472 220-03-33. До такого ж номеру прив’язана інша фірма  “БЕЛГОРОДСКИЙ ПРОМТРАНСПРОЕКТ”.

Директором фірми вказаний Рожков Олександр Вячеславович.  Людина з таким ПІБ та громадянством рф був серед засновників ТОВ “Дюна”, власниками якої є Віктор Лимаренко та Микита Рожков.

Щодо  “БЕЛГОРОДСКИЙ ПРОМТРАНСПРОЕКТ”, то ця фірма отримала за останні роки російських державних підрядів на суму понад 100 млн рублів. Серед замовників є “Газпром”.

Але “Промдизайн” використовує й інший номер: +7 472 220-22-04. І цей телефон співпадає з контактним номером, який використовують фірми “Техкомплект”, “Техноинжиниринг”.

picture

Засновниками обох є Рожков Ігор Вячеславович, чий ПІБ повністю співпадає з засновником фірми, яка в Харкові отримує гроші з бюджету.

ТОВ “Техноинжиниринг” має відношення до керування готелем “Фандорін” у Білгороді.

picture

А послуги у готелі “Фандорін” надавала приватна підприємниця Рожкова Світлана Анатоліївна.

picture

Ще один момент. У своїх соцмережах представники готелю вітають з днем вдв російських військових, в той час як ці військові вбивають українців.

Також Рожков є засновником білгородських фірм “Техкомлект МП” та “Промагропроект”.

picture

Варто зазначити, що у виписці з російського реєстру ТОВ “Техкомлект МП” Ігор Рожков значиться як громадянин рф.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 21 березня: окупанти намагаються прорвати оборону

Розпочалась триста дев’яносто перша доба російського повномасштабного вторгнення. Протягом доби противник завдав 21 авіаційний та 9 ракетних ударів. Ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України залишається досить високою.

Основною метою противника протягом минулої доби залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього окупанти зосереджували свої основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили понад 120 атак окупантів на зазначених напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Російська федерація продовжує зберігати значну військову присутність на території республіки білорусь, проте, без явного формування наступальних угруповань. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 26 населених пунктів. Серед них – Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча та Чугуївка Харківської області. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках безуспішно намагався прорвати оборону наших військ, здійснивши артилерійські обстріли районів 11 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення. Постраждали, зокрема, райони Куп’янська, Крохмального та Берестового Харківської області. Ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселівського.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися