Тікав та наступив на російську міну на Харківщині: чоловікові загрожує суд

Чоловік будував кар’єру «правоохоронця» при окупантах.

Тікав від відповідальності та наступив на російську міну – судитимуть експоліцейського з Ізюма, який будував "кар‘єру правоохоронця" при окупантах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора України.

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишній дільничний офіцер поліції сектору превенції Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області під час окупації м. Ізюм перейшов на бік ворога.

Він добровільно обійняв псевдопосаду "дільничного інспектора поліції" в незаконно створеному окупаційному органі "Ізюмське районне управління поліції Харківської області".

Псевдоправоохоронець здійснював чергування у складі слідчо-оперативних груп, вів матеріали журналів єдиного обліку, забезпечував "громадський порядок" для окупаційної влади. Агітував своїх колег присягнути на вірність державі-агресору та працювати на окупантів.

Згодом він став "старшим участковым уполномоченного полиции отделения участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм)" у так званому "Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области".

Після звільнення м. Ізюм обвинувачений переховувався від правосуддя. У жовтні 2022 року він наступив на російську протипіхотну міну та отримав травматичну ампутацію стопи. Після лікування правоохоронці затримали чоловіка.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харківщини на 21 березня: окупанти намагаються прорвати оборону

Розпочалась триста дев’яносто перша доба російського повномасштабного вторгнення. Протягом доби противник завдав 21 авіаційний та 9 ракетних ударів. Ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України залишається досить високою.

Основною метою противника протягом минулої доби залишались спроби виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Для цього окупанти зосереджували свої основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили понад 120 атак окупантів на зазначених напрямках. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Російська федерація продовжує зберігати значну військову присутність на території республіки білорусь, проте, без явного формування наступальних угруповань. Водночас противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Протягом доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів 26 населених пунктів. Серед них – Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Красне Перше, Дворічна, Западне, Кам’янка, Красне, Новомлинськ, Стрілеча та Чугуївка Харківської області. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках безуспішно намагався прорвати оборону наших військ, здійснивши артилерійські обстріли районів 11 населених пунктів вздовж лінії бойового зіткнення. Постраждали, зокрема, райони Куп’янська, Крохмального та Берестового Харківської області. Ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселівського.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися