Мешканці Харківщини, які пережили окупацію, отримають обов’язкову міжнародну допомогу

Ірина Верещук: «Люди, які пережили окупацію, обов’язково отримають виплати від міжнародних донорів».

Під час засідання Координаційного штабу з питань деокупованих територій під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук обговорили стан виплат жителям звільнених територій від Міжнародної організації з міграції й Товариства Червоного Хреста України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Мінреінтеграції України.

Відповідні виплати продовжують надходити через Укрпошту жителям деокупованих територій Донеччини, Миколаївщини, Харківщини та Херсонщини.

Міжнародні донори запевнили, що потреба у виплаті фінансової допомоги буде повністю закрита.

Мінреінтеграції постійно тримає на контролі процес проведення виплат у звільнених регіонах.

"Люди, які пережили окупацію, обов’язково отримають грошову допомогу до кінця квітня. Виплати передбачені для всіх цих людей, незалежно від віку і статі", – наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Нагадаємо, на разову фінансову допомогу у розмірі 1200 гривень від Червоного Хреста і 2200 гривень від Міжнародної організації з міграції може розраховувати кожен, хто не виїжджав зі звільнених регіонів до моменту деокупації.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янам нагадали, коли обов’язково потрібно передавати показання лічильників газу

Чи потрібно передавати показання лічильника якщо у будинку ніхто тимчасово не мешкає? Таке питання дуже часто надходить до АТ "Харківгаз". У газовій компанії роз’яснили, чому мешканцям Харкова та області рекомендовано подавати показання щомісяця, інформують "Коментарі. Харків".

Відповідно до умов Кодексу ГРМ, споживачі природного газу з 1 по 5 число кожного місяця передають Оператору ГРМ показання газових лічильників. Якщо споживач не передав показання, споживачу нараховуються планові обсяги споживання газу.

"Тому рекомендуємо нашим клієнтам, за відсутністю споживання газу у домоволодінні, інформувати АТ "Харківгаз" про нульове використання газу шляхом щомісячної передачі попередніх показань лічильника", – зазначають в АТ "Харківгаз".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися