Війська РФ поновили наступ на Харківщині: подробиці

За даними Генштабу ЗСУ ворожі війська наступають на Куп'янському напрямку

Розпочалася триста дев’яносто сьома доба збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. 

Ворожі війська зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Українські захисники за добу відбили понад 60 атак противника.

На Слобожанському напрямку оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань не виявлено. Ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей. Протягом минулої доби на Харківщині під вогневий вплив потрапили понад 15 районів населених пунктів. Серед них - Лобанівка, Малі Проходи, Липці, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Мілове, Петро-Іванівка та Рідкодуб.

На Куп’янському та Лиманському напрямках протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії неподалік Синьківки, Білогорівки та Веселого. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Куп’янськ і Табаївка Харківської області.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою , адже противник застосовує тактику терору.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за добу 25-26 березня ворожі війська завдали 34 авіаційних та 4 ракетних удари, здійснили понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є поранені серед мирного населення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися