Війська РФ 30 березня обстріляли житлові будинки у Харківській області (ФОТО)

У результаті ворожого обстрілу постраждалих немає

Російська армія вчергове обстріляла будинки мирних мешканців у Куп‘янську.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

У Харківській області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). За даними слідства, вранці 30 березня окупанти з РСЗВ обстріляли м. Куп‘янськ. 

Російські війська в черговий раз обстріляли житловий сектор міста. У результаті ворожого удару було пошкоджено приватні будинки та багатоповерхівки. Постраждалих немає.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові очільник Мінкульту Олександр Ткаченко разом із заступницею начальника ХОВА Вітою Ковальською оглянули заклади культури, які зазнали найбільших руйнувань, спричинених військами РФ. Міністр розповів, що найближчим часом буде відновлено роботу одного з харківських театрів. Увагу приділятимуть не тільки лікарням і школам, але й культурі, яка є символом боротьби за українську ідентичність. За словами очільника відомства, важливо підтримувати не лише відбудови будівель закладів культури, а й відновлення їхньої роботи. Олександр Ткаченко розповів, що наразі також напрацьовано заходи для відновлення нормальної роботи бібліотек, театрів та музеїв і обладнання в їх приміщеннях укриттів.

Віта Ковальська розповіла, що в регіоні налічується майже 2000 закладів культури та 9500 об'єктів культурної спадщини. У результаті повномасштабного вторгнення Росії зруйновано 172 заклади культури та 36 об'єктів культурної спадщини.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися