Стартує реконструкція однієї з найбільших лікарень у Харківській області

Михайло Харнам провів наради щодо відбудови лікарні в Ізюмі.

6 квітня разом з начальником Ізюмської міської військової адміністрації Валерієм Марченком заступник начальника ХОВА Михайло Харнам обговорили відновлення Ізюмської центральної міської лікарні Піщанської Богоматері, інформують "Коментарі. Харків".

Відбудова Ізюмської центральної міської лікарні Піщанської Богоматері буде проведена завдяки першій леді України Олені Зеленській. Ізюмська лікарня була пошкоджена внаслідок збройної агресії рф.

 "Нині за дорученням начальника ХОВА Олега Синєгубова, який вважає реконструкцію цього закладу охорони здоров’я пріоритетним завданням, відпрацьовуємо підготовку проєктної документації. До війни ця лікарня була однією з найбільших на Харківщині. Обслуговувала майже 150 тисяч осіб, – сказав Михайло Харнам. – Щоб поновити її потужності, відновити розгромлені приміщення, привести до ладу корпуси, побиті осколковими влучаннями, збільшити медичні площі, придбати і встановити знищене медичне обладнання, сьогодні відпрацьовували вихідні дані для проєктних робіт".

Заступник начальника ХОВА доручив відповідальним особам розв’язати питання з обстеження пошкодженого об’єкту щодо можливостей його експлуатації. Зокрема, попросив розглянути можливість демонтажу частини наявних будівель в установленому законом порядку. Також будуть визначені потреби в збільшенні дозволеної електричної потужності та технічних умов для підключення лікарні до інших інженерних мереж, отримання відповідних дозволів від органів охорони культурної спадщини тощо.

"Маємо не просто поновити, що втрачено, а зробити ще краще і ще могутніше, не дивлячись на ті труднощі, які щодня постають перед нами", – наголосив Михайло Харнам.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У дев’яти ЦНАПах Харкова та області знову надають популярні адмінпослуги

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в Харківській області продовжується відновлення надання адміністративних послуг населенню. Відтепер у 9 ЦНАПах Харківської області жителі громад мають можливість отримати послуги ДРАЦС. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, у ЦНАПах Дергачівської, Кегичівської, Люботинської, Первомайської та Біляївської громад можна отримати свідоцтва про народження та смерть. Крім цього, громадяни мають доступ до послуг з укладання і розірвання шлюбу, "єМалятко", а також змінити ім'я та внести зміни до документів.

ЦНАП Лозівської громади надає аналогічні послуги, окрім реєстрації шлюбу та отримання свідоцтва про смерть. Також у ЦНАПах Наталинської та Красноградської громад наразі доступні послуги з видачі свідоцтв про народження та "єМалятко". У ЦНАПах Харкова доступні всі види послуг ДРАЦС, окрім видачі свідоцтва про смерть та реєстрації шлюбу.

Нагадаємо, у Харківській області працює мобільний ЦНАП. Пересувний офіс має автономне енергозабезпечення, 12 облаштованих робочих місць, комплект супутникового обладнання Starlink і прохідну спроможність дістатися до віддалених населених пунктів, а також усе необхідне устаткування для організації мобільної роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися