Молився за «русских воинов» – харків’янина судитимуть за пости в соцмережі

Пенсіонер з Харкова піде під суд за проросійські дописи в інтернеті.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Жовтневого районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 64-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними дізнання, харків‘янин впродовж тривалого часу систематично поширював на особистій сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі антиукраїнські дописи.

Обвинувачений поширив відеоролик під назвою "Получение российских паспортов в Мелитополе". У пропагандистському матеріалі говорять наступне: "Эту очередь мы занимали еще в 1991 году, но подошла она только сейчас. Ничего страшного, мы умеем ждать. Спасибо за освобождение, за паспорта!"

Чоловік розповсюджував матеріали, у яких прославлялась російська армія. Наприклад, такого змісту: "Слава воинам земли русской!Я молюсь, чтобы выжил Донбасс! Я молюсь за успех, за Победу!"

Проведеним лінгвістичним дослідженням встановлено, що у наданих на дослідження матеріалах містяться публічні заперечення здійснення збройної агресії проти України.

Дізнання — Управління СБУ в Харківській області.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У дев’яти ЦНАПах Харкова та області знову надають популярні адмінпослуги

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в Харківській області продовжується відновлення надання адміністративних послуг населенню. Відтепер у 9 ЦНАПах Харківської області жителі громад мають можливість отримати послуги ДРАЦС. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, у ЦНАПах Дергачівської, Кегичівської, Люботинської, Первомайської та Біляївської громад можна отримати свідоцтва про народження та смерть. Крім цього, громадяни мають доступ до послуг з укладання і розірвання шлюбу, "єМалятко", а також змінити ім'я та внести зміни до документів.

ЦНАП Лозівської громади надає аналогічні послуги, окрім реєстрації шлюбу та отримання свідоцтва про смерть. Також у ЦНАПах Наталинської та Красноградської громад наразі доступні послуги з видачі свідоцтв про народження та "єМалятко". У ЦНАПах Харкова доступні всі види послуг ДРАЦС, окрім видачі свідоцтва про смерть та реєстрації шлюбу.

Нагадаємо, у Харківській області працює мобільний ЦНАП. Пересувний офіс має автономне енергозабезпечення, 12 облаштованих робочих місць, комплект супутникового обладнання Starlink і прохідну спроможність дістатися до віддалених населених пунктів, а також усе необхідне устаткування для організації мобільної роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися