З громади на Харківщині евакуювали дітей (ВІДЕО)

Евакуйованих із Куп'янської громади дітей відправили на реабілітацію до Рівненщини.

За дорученням начальника ХОВА Олег Синєгубов в регіоні триває евакуація жителів деокупованих населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

18 дітей, які 7 квітня у супроводі дорослих вирушили до Рівненщини, розмістять у місцевому санаторному закладі. Для них передбачене повноцінне харчування, реабілітаційні заходи, психологічна підтримка, медичне обстеження, а також повний спектр соціальних послуг, які надає держава.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У дев’яти ЦНАПах Харкова та області знову надають популярні адмінпослуги

За дорученням начальника обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, в Харківській області продовжується відновлення надання адміністративних послуг населенню. Відтепер у 9 ЦНАПах Харківської області жителі громад мають можливість отримати послуги ДРАЦС. Про це повідомив заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, інформують "Коментарі. Харків".

Зокрема, у ЦНАПах Дергачівської, Кегичівської, Люботинської, Первомайської та Біляївської громад можна отримати свідоцтва про народження та смерть. Крім цього, громадяни мають доступ до послуг з укладання і розірвання шлюбу, "єМалятко", а також змінити ім'я та внести зміни до документів.

ЦНАП Лозівської громади надає аналогічні послуги, окрім реєстрації шлюбу та отримання свідоцтва про смерть. Також у ЦНАПах Наталинської та Красноградської громад наразі доступні послуги з видачі свідоцтв про народження та "єМалятко". У ЦНАПах Харкова доступні всі види послуг ДРАЦС, окрім видачі свідоцтва про смерть та реєстрації шлюбу.

Нагадаємо, у Харківській області працює мобільний ЦНАП. Пересувний офіс має автономне енергозабезпечення, 12 облаштованих робочих місць, комплект супутникового обладнання Starlink і прохідну спроможність дістатися до віддалених населених пунктів, а також усе необхідне устаткування для організації мобільної роботи.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися