Понад 60 атак за добу: наслідки дій РФ на Харківщині

Внаслідок влучання постраждали об’єкти цивільної інфраструктури та житлові будівлі

Розпочалася чотириста одинадцята доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

За минулу добу ворожі війська здійснили 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських захисників та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Внаслідок влучання постраждали об’єкти цивільної інфраструктури міст Куп’янськ на Харківщині та  Дружківка на Донеччині. Є поранені серед цивільних громадян, пошкоджено житлові будівлі.

На Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. При цьому, ворог надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне обладнання місцевості.

Протягом минулої доби війська РФ здійснили обстріли населених пунктів Ветеринарне, Козача Лопань, Мала Данилівка, Гатище, Устинівка, Мілове, Великий Бурлук та Тополі на Харківщині. На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне та Першотравневе Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що Лимано-Куп'янський напрямок є другим по активності після Бахмутського. Зокрема, за цю добу там відбулося 202 обстріли зі ствольної реактивної артилерії ворога. Також відбулося 7 боєзіткнень, 50 окупантів на цьому напрямку було знищено, 86 зазнали поранень різного ступеня. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися