Обстріл Харківщини на 12 квітня: більше двадцяти населених пунктів під вогнем (СПИСОК)

Російські окупанти щодня тероризують мирне населення Харківщини.

Розпочалася чотириста тринадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом минулої доби противник завдав 1 ракетного та 21 авіаційного  удару, здійснив 33 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Російська федерація продовжує нехтувати законами та звичаями війни, тому ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів і надалі залишається високою по всій території України.

Не зважаючи на численні втрати в техніці та живій силі, противник не відмовляється від ведення загарбницької війни. Продовжує зосереджувати основні зусилля на ведені наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Минулої доби, нашими захисниками було відбито 72 атаки противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Визначені підрозділи територіальних військ збройних сил російської федерації продовжують перебувати на території республіки білорусь.

Ворог і надалі зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей, продовжує здійснювати інженерне обладнання місцевості.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Ветеринарне, Глибоке, Гатище, Вовчанськ, Зибине, Волохівка, Охрімівка, Черняків, Комісарове, Бударки та Довжанка на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Колодязне, Кам'янка, Тополі, Красне Перше, Рідкодуб, Новомлинськ, Дворічна, Кіндрашівка, Піщане і Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Рятувальники Харківщини попередили про діяльність "чорних саперів"

На Харківщині можуть працювати несправжні сапери, попереджає обласне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій. Інформацію про це рятувальники отримали з неофіційних джерел, розповів Суспільне. Харків 10 квітня на брифінгу речник облуправління ДСНС Євген Василенко, інформують "Коментарі. Харків".

"З неофіційних джерел надходить інформація про "чорних саперів", що вони активізувалися на території Харківщини. Нам поки невідомо, хто це і де вони працюють. Можемо попередити, що їхня робота небезпечна. Якщо вони проводять роботи для когось, то ніякі акти, ніякі документи від них не мають юридичної сили", — говорить Василенко.

Якщо просять кошти за розмінування, то це "чорні сапери" За словами речника, до повномасштабної війни ці люди збирали предмети старовини. Коли натикалися на вибухонебезпечні пристрої, викликали саперів рятувальної служби. Де зараз працюють несправжні сапери — інформації немає, говорить Василенко.

До поліції звернень від людей про роботу несправжніх саперів не надходило, розповіла телефоном речниця облуправління поліції Олена Баранник.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися