Як у Харкові та області долатимуть наслідки війни

Наразі тривають переговори щодо визначення місця розташування Центру

У Харкові з’явиться центр психологічної підтримки для дітей. Центр надаватиме ментальну і психологічну допомогу дітям Харківщини, що постраждали від війни. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. Наразі тривають переговори щодо визначення місця розташування Центру.

У Харківській ОВА зазначили, що на деокупованих територіях регіону діють подібні програми з підтримки дітей. Ще один Центр з’явиться в самому Харкові.

Начальник польового офісу UNICEF Кенан Маді зазначив, що Харківська область продовжує потерпати від дій окупантів. Тож офіс продовжує плідно співпрацювати з керівництвом Харківської обласної військової адміністрації. Також Кенан Маді наголосив на важливості підтримки ментального здоров’я як дітей, так і дорослих.

На важливості міжнародної підтримки наголосила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська. За її словами, особливо це важливо, коли йдеться про дітей, які психологічно страждають від російської військової агресії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що для українців, які покинули свої домівки та потребують допомоги, створили сайт Sharity.place. На сайті можна подати оголошення про те, чим людина хоче поділитися, або ж попросити про допомогу. У внутрішньому чаті користувачі також можуть домовитися про зустріч. Наразі доступні 5 розділів: взуття та одяг, все для дому, послуги, їжа й електроніка. Щоб запропонувати допомогу чи отримати її, необхідно зареєструватися на платформі. Сайт запустили нещодавно - поки він працює лише в Україні та Грузії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися