Обстріл Харківщини на 15 квітня: висока загроза ракетних та авіаційних ударів

Окупанти продовжують вбивати мирних українців.

Розпочалася чотириста шістнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави.

Російська федерація продовжує ігнорувати Міжнародне гуманітарне право, завдає ударів, здійснює обстріли не лише по позиціях наших військ, а й цивільній інфраструктурі населених пунктів.  Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

Протягом минулої доби противник завдав 9 авіаційних  та 19 ракетних ударів, 13 з них – із ЗРК С-300 по мирних містах Слов’янськ та Краматорськ, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів.  Є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено багатоповерхові та приватні житлові будинки, а також іншу цивільну інфраструктуру.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. Протягом минулої доби було відбито 56 атак ворога.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території республіки білорусь продовжують перебувати деякі підрозділи територіальних військ збройних сил російської федерації. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил республіки білорусь.

Зберігається військова присутність противника у прикордонних з Україною районах Курської та Бєлгородської областей.

Протягом минулої доби противник здійснив обстріли населених пунктів Козача Лопань, Токарівка, Малі Проходи, Стрілеча, Лук'янці, Нескучне, Стариця, Вовчанськ, Нестерне та Землянки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали Строївка, Дворічанське, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Лиман Перший, Кіндрашівка, Масютівка, Табаївка та Берестове Харківської області.

Учора ворог обстріляв медичний заклад у Вовчанську. Зазнала поранення та була госпіталізована 62-річна співробітниця закладу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області готуються до початку очного освітнього процесу

У громаді на Харківщині працюють над концепцією відновлення закладів освіти.

Сільські школи низки прикордонних населених пунктів пошкоджені або зруйновані окупантами. На Дергачівщині пропонують створювати опорні школи на базі наявних у населених пунктах громади. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заклади будуть забезпечені укриттями. Учнів зі знищених шкіл переводитимуть до опорних.

"Ми працюємо над такою концепцією, адже вже маємо готуватися до відновлення очного освітнього процесу після нашої перемоги. Планується забезпечення освітніх закладів шкільними автобусами, які будуть довозити школярів із сіл та селищ до навчальних закладів", - пояснив перший заступник начальника Харківської районної військової адміністрації Володимир Усов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися