Підбитий літак, 10 авіанальотів, вбиті та поранені: що відбувається на Куп'янському напрямку

Українські захисники знищили 27 окупантів, ще 60 були поранені

На Лимано-Куп’янському напрямку, на відміну від Бахмутського, діють регулярні війська окупаційної армії, здебільшого сформовані з мобілізованих чоловіків. Про це розповів в етері національного телемарафону розповів речник Східного угрупування військ Сергій Череватий, повідомляють "Коментарі. Харків".

За словами Сергія Череватого, цей напрямок залишається лідером з артобстрілів. За добу 15-16 квітня ворог здійснив 375 ударів з артилерії різного калібру. Сталося 5 боєзіткнень та 10 авіанальотів. 27 окупантів вдалося знищити, ще 60 дістали поранення. У підсумку українські військові підбили ворожий штурмовий літак Су-25.

Сергій Череватий повідомив, що на Лимано-Куп’янському напрямку противник використовує найбільше бронетехніки, тож і знищують її більше. ЗСУ підбили три танки Т-72, по одному БТР-80, БМП-1, БРЕМ, також підбито штурмовий літак Су-25.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Куп’янському напрямку ворог провів мінування місцевості в районах чотирьох населених пунктів. Також протягом минулої доби ворожі війська обстріляли населені пункти Новомлинськ, Дворічна та Берестове Харківської області. Під ворожий вогонь потрапили населені пункти Козача Лопань, Гатище, Вовчанськ та Вовчанські Хутори. За даними Генштабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. У прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей утримуються визначені підрозділи противника. До того ж ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися