Обстріли Харківської області на Великдень: що відомо

У результаті ворожих обстрілів постраждалих немає

У Великдень ворог продовжував обстрілювати мирне населення прикордонних та прифронтових міст і сіл Харківщини. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Під вогонь ворога потрапили населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів. У результаті обстрілів Вовчанська Чугуївського району пошкоджено щонайменше 11 приватних житлових будинків, сталися пожежі. У с. Курилівка Куп'янського району внаслідок мінометних обстрілів пошкоджено приватне домоволодіння.

Також приватний житловий будинок було зруйновано через обстріл в с. Першотравневе Ізюмського району. На щастя, обійшлося без постраждалих.

“На лінії зіткнення тривають бойові дії. Наші захисники надійно утримують свої позиції та продовжують нищити ворога. Віримо в ЗСУ та кожен на своєму місці працюємо на Перемогу!”, - зазначив очільник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Лимано-Куп’янському напрямку, на відміну від Бахмутського, діють регулярні війська окупаційної армії, здебільшого сформовані з мобілізованих чоловіків. За словами речника Східного угрупування військ Сергія Череватого, цей напрямок залишається лідером з артобстрілів. За добу 15-16 квітня ворог здійснив 375 ударів з артилерії різного калібру. Сталося 5 боєзіткнень та 10 авіанальотів. 27 окупантів вдалося знищити, ще 60 дістали поранення. У підсумку українські військові підбили ворожий штурмовий літак Су-25. Сергій Череватий повідомив, що на Лимано-Куп’янському напрямку противник використовує найбільше бронетехніки, тож і знищують її більше. ЗСУ підбили три танки Т-72, по одному БТР-80, БМП-1, БРЕМ, також підбито штурмовий літак Су-25.




Джерело: https://t.me/synegubov/5959
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися