Війська РФ на Харківщині провели штурмові дії: подробиці

У Харківській області загарбники здійснили спробу покращити тактичне положення

Розпочалася чотириста двадцять третя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати у прикордонних з Україною районах Брянської, Курської та Бєлгородської областей певну кількість своїх військ. Протягом минулої доби ворожі війська обстріляли населені пункти Гоптівка та Вовчанські Хутори на Харківщині.

На Куп’янському напрямку протягом доби, що минула, загарбники здійснили спробу покращити тактичне положення, провели штурмові дії неподалік населеного пункту Лиман Перший, успіху не мали. Ворожих обстрілів зазнали Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Котлярівка та Берестове Харківської області.

Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних, 30 авіаційних ударів та здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

“Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою”, - попередили у Генштабі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що першочергово на Харківщині необхідна саме допомога у відновленні житла та інфраструктури. Це наразі пріоритетні напрямки, оскільки питання забезпечення продуктами й засобами гігієни вже не стоять так гостро, як, наприклад, минулого року. У ХОВА розповіли, що найбільш постраждалі на Харківщині деокуповані громади Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. Наразі з Куп’янського району проводиться евакуація, адже там ще йдуть активні бойові дії. А в інших районах загалом вже розпочалися роботи з відновлення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися